Президентски избори 2016: Всеки има право да се кандидатира за президент, но със сигурност някои са по-колоритни от други

Президентски избори 2016 продължават да са пълна мистерия в много отношения. Само няколко седмици преди изборите партиите си пазят кандидатите и единици посочиха своите фаворити. Междувременно в социалните мрежи изпъкнаха някои фигури, които познаваме от светския живот, чалгата и други — аполитически сфери. Несъмнено голяма част от тях са решили да участват на майтап, с надеждата, че като Доналд Тръмп с няколко лафа, може да им се усмихне и на тях щастието и да стигнат до балотаж. Историята обаче помни и екземпляри, които наистина оставяха народа без думи и да се смее до сълзи. Някои от тях и днес пак са на сцената, а други изчезнаха безследно. Кои са най-колоритните кандидати сред тълпата, вижте сега:

Радо Шишарката, Митьо Пищова и Сашка Васева

Народните любимци от близкото минало, днес са решили да влязат с почетна стража в Бояна. За съжаление обаче е малко вероятно да ги изберат. Фолк певицата Луна преди тях още влезе във ВИП Брадър с надеждата да стане всенародна любимка и да вземе заветните изборни гласове. И на нея не й се получи, но поне пак ходи по участия. Що се отнася до Сашка Васева, Пищова и Радо Шишарката, предизборната им платформа не е много ясна, но стратегията е една — хляб, зрелища и стари шлагери.

Жорж Ганчев и Кольо Парамов

Жорж Ганчев е убеден, че ще стане президент. Певец, спортист, актьор и бохем, той бе сред звездите на България преди години. После замина за Америка, но се върна почерпил опит от там и убеден, че отново има шанс да спечели изборите. А предизборната му платформа се базира на идеята, че тази година ще се избират личности. А не партии. След четвъртия опит, може и да успее. [caption id="attachment_493811" align="aligncenter" width="418"]Президентски избори 2016: Циркът е гарантиран Президентски избори 2016: Циркът е гарантиран[/caption]

Светльо Витков и Иван Велков

За бившия член на "Хиподил" се знае отдавна, че е влязъл в политиката на майтап. Партията му "Глас народен" се радва обаче на огромна популярност. Той се обедини със "Зелените" с идеята да действат заедно тази година. Дали и неговата кампания ще бъде цирк като на Пищова и Шишарката, или бившия рокаджия ще използва друг подход, предстои да видим. Едно е сигурно обаче — на президентски избори 2016 няма да скучаем откъм зрелища.