Кирил Петков планирал да влезе в дебата на Би Ти Ви с Корнелия Нинова, като имал намерение да заблуди всички, че това е лидерски дебат, а Костадин Костадинов, Христо Иванов и Бойко Борисов са се уплашили и са избягали, заедно с Мустафа Карадайъ. Опитът му обаче преживя грандиозен провал, а мнозина са категорични, че след акцията в телевизията, Петков е извършил политическо самоубийство.

Експремиерът предизвиква негативни реакции от страна на обществото с опита да си прави пиар в наводнените села в Карлово, а след това и с изявата си в политическия дебат. Той опитал да въвлече и Корнелия Нинова в схемите си, но опитния политик прозрял опасността и набързо го отрязала.

Въпреки това Петков рискува да се появи пред обществото и нахлу в обществената телевизия, твърдо решен да предизвика скандал с ГЕРБ. Томислав Дончев обаче изведе Деница Сачева и не позволи да се подиграват с него и колежката му по време на вече превърналата се в панаир дискусия. Останалите участници останаха, въпреки че имаха сериозни съмнения дали е правилно и през повечето време се опитваха да запазят добрия тон въпреки провокациите и агресивния език на Петков, вместо наистина да дискутират обективно въпросите, които бяха поставяни. 

В резултат на цирка общественото мнение се настрои окончателно срещу Петков. А в социалните мрежи се коментира, че излагацията е била по-голяма и от скандалните сцени на Шипка на трети март тази година.  Със сигурност последните действия на бившия премиер му помогнаха да загуби изборите, а не да ги спечели. Което все повече изглежда негова заветна цел...