Разследващите хладнокръвното убийство на Георги Игнатов проверяват нова версия

От момента, в който убитият Георги Игнатов е изпратил на приятелката си смс, че я чака в парка, до момента, в който й се обадил за последно, има интервал от две-три минути. Точно в този момент той е бил намушкан смъртоносно.

Затова разследващите имат подозрения, че той е бил убит от хора, които е познавал. Вероятно между него и убийците му е възникнала конфликтна ситуация от по-рано.

Непосредствено преди убийството не е имало спречкване между ученика и нападателя му, тъй като то е било извършено бързо и внезапно.

Разпитани са всички негови връстници, с които той е общувал. Разширен е кръгът на заподозряните и разследващите са проверили алибито на десет души.

Към този момент няма конкретен заподозрян. Полицията продължава с преглеждането на записите от видеокамерите. Убиецът е напуснал мястото на престъплението в момента, в който са зазвучали сирените, което означава, че той не е спрял на звуковия сигнал.

[caption id="attachment_447986" align="alignright" width="300"] Георги Игнатов Между Георги Игнатов и убиеца му е възникнал спор[/caption]

Това значително ще улесни разследващите при прегледа на записите от видеокамерите. Особено внимание ще се обърне на хората, които не са спрели на звуковия сигнал.

До този момент не е отхвърлена категорично и нито една от версиите - футболни пристрастия  и спор заради момиче.

Криминалистите работят и по друга хипотеза, че Георги Игнатов не е познавал нападателите си. Ако ги е познавал, той вероятно е щял да каже на Лора по телефона кой го е ранил. Единственото, което е казал в този момент, е било, че е ранен. Или може би той не е осъзнавал, че промушкването е било смъртоносно и затова не е казал кой го е нападнал.

Смъртта на деветокласника е настъпила за 15 минути. Засегнати са стомахът, черният дроб и панкреасът. Георги Игнатов е издъхнал в резултат от кръвозагуба, пише БЛИЦ.