Правителството на САЩ е под тревога, а напрежението расте с всеки изминал ден. Докато европейските лидери и американския президент обсъждат възможностите за свалянето на Владимир Путин от власт, с надеждата, че ще спрат братоубийствената война в Украйна, Китай планира ужасяващ акт. Президентът Си Дзипин се подготвя да нахлуе в Тайван и да анексира със сила острова към континентален Китай. 

"Страната ни е заплашена от война. Затова призовавам към пълна бойна готовност и засилване на нашата самостоятелност във военната отбрана, за защита на интересите на Китай в чужбина", заяви в своя реч Дзипин.

Президентът дори е включил текст в конституцията за "насилствено и отбранително спиране на независимостта на Тайван" - остров, който се подкрепя от САЩ. И Америка го снабдява с отбранителни оръжия. Ако това се случи, САЩ ще трябва да се намеси, което неминуемо ще доведе до глобални последици.

Какво ще се случи?

Ако Китай обяви война на Тайван, в момент, когато Русия воюва с Украйна, САЩ ще трябва да зареже ролята на по-голям брат за Киев и да се фокусира върху подкрепата си за азиатската държава, тъй като това е пряко нарушение на техните интереси. В отговор Киев ще остане само с логистичната подкрепа на Европа, която не може да спре агресията на Русия. Пекин обаче ще нанесе много по-тежки удари на стария свят и Запада, тъй като блокирането на Китай със същите санкции като Русия, буквално ще върне всички в 18-ти век.

Икономическите последици за всяка една държава в страна, ще са толкова тежки, че кризата, която в момента е засегнала дори България, ще изглежда като капка в морето, в сравнение с апокалипсиса, който предстои. Единственото решение е смяна на политическото ръководство на САЩ и спешни преговори между Вашингтон, Москва и Пекин, преди светът наистина да се превърне в пепелище, а хората пак да заживеят в пещери...