Учени бият страшна аларма за срещата с извънземни.

Към днешна дата учени от цял свят търсят сигнали от представители на извънземен разум. Най-вероятно в бъдеще ще се случи и това, но има риск от конфликт на Земята.

В същото време учени от Тексаския университет са на мнение, че такъв риск винаги съществува, но според тях е малко вероятно да се стигне до такъв сценарий, отбелязва ScienceAlert.

За преобладаваща част от хората съществуването на извънземни все още е нещо извън научната фантастика. Много учени обаче са на мнение, че в никакъв случай не сме сами във Вселената. 

Според учени от Тексаския университет има реален риск от контакт на човечеството с извънземни. Дори самият факт, че извънземните съществуват, би могъл да предизвика истински шок сред религиозните хора и това да доведе до сериозни сътресения, дори и религиозни войни.

Според други обаче основният риск е свързан с факта, че страната, която установи първа контакт с извънземните може да манипулира знанията им.
По всяка вероятност именно тази страна ще получи достъп до нови технологии, които ще използва само за лична изгода като същевременно отказва достъп до знания на останалите страни.

Въпреки това повечето от учените са на мнение, че е много малък рискът срещата с извънземни да доведе до глобална катастрофа.
Източник: blitz.bg

Учени бият страшна аларма за срещата с извънземни