Кончината на кралица Елизабет Втора е темата на деня, а със сигурност и на следващите седмици, по целия свят. Нейно величество си отиде вчера, в своя летен замък в Шотландия като при нея, за да се прости, бе цялото й семейство - с внуци и правнуци.

Очаква се погребението на Елизабет да бъде след не по-малко от десет дни, а може да минат и две седмици, както е по протокола. Още утре обаче може да се случи нещо, което отново да взриви света и то да бъде направено от принц Чарлз Трети.

Знаем, че в мига след като кралицата си отиде, по правило короната премина в ръцете на Чарлз. Той обаче има правото и дори мнозина експерти на Острова го очакват, да я предаде в ръцете на първородния си наследник - принц Уилям.

Чарлз е вече на 74 години и в миналото си има някои доста скандални прояви, повечето от тях свързани с принцеса Даяна, която кралството обожава и до днес. Самият Чарлз пък не е особено долюбван от британските поданици, за разлика от Уилям и неговата съпруга Кейт Мидълтън, която някои сравняват отдавна с Лейди Ди.

"Не е ясно, разбира се и не трябва да го очакваме на сто процента, защото по традиция именно Чарлз е този, който наследява Елизабет. Но самите източници от Бъкингам не изключват и такъв развой на събитията", коментират запознати.