След кардиналните промени в Англия и Бъкингам, отново се завъртяха слухове за личния живот на кралските особи. Сред тях е и онлайн сагата на принц Уилям с Бритни Спиърс, които били романтично привлечени един към друг през 2002-ра година. Самата Бритни потвърди това за пореден път и разказа, че историята им е била в момента на най-големия пик в кариерата й.

Тогава двамата с принца започнали виртуално общуване и искрите помежду им били повече от явни. На своето турне на Острова Бритни прави крачката и кани Уилям на лична вечеря в своя хотелски апартамент. Чака го, но той така и не идва. Вместо да я уведоми обаче, просто й връзва дрънчаща тенекия.

Според предишните слухове, Уилям предпочел да отиде на лов на лисици и затова оставил Спиърс да го чака. Източници от двореца обаче повдигнаха завесата и разкриха истината. А именно, че принцът бил едва ли не заставен да го направи, заради имиджа си и отговорността си към кралството.

"Да има връзка с Бритни щеше да бъде страшен скандал. Нейното поведение, навици, речник и дори визия са в пълна противоположност на изискванията на дворцовите обноски. Двамата бяха и твърде млади, а Уилям осъзна, че не си струва да злепоставя името си и цялата монархия, заради очевидно мимолетна забежка", разкриха запознати.