Принц Хари не успя да се сбогува с баба си. запознати издават, че херцогът на Съсекс пристигнал в Балморал два часа след официалното обявяване на кочината на кралицата.

Когато научил новината, че здравето на кралица Елизабет Втора се влошава, принцът отменил благотворителните си ангажименти във Великобритания и веднага потеглил към Шатландия. Припомняме, че Хари и Меган пристигнаха на Острова реди няколко дни. Посещението им съвпадна и с кончината на Елизабет Втора.

Меган Маркъл не е придружила принц Хари в Балморал. За никого не е тайна, че към днешна дата отношенията между принц Хари с новия крал – Чарлз Трети и брат му – престолонаследникът на короната принц Уилям, са изключително обтегнати. 

Напрежението в кралското семейство бе предизвикано от решението на принц Хари и съпругата му Меган да напуснат кралството и да се установят да живеят зад Океана. 
Двойката нагнетиха допълнително напрежението като след заминаването им за САЩ дадоха няколко интервюта, които създадоха сериозни притеснения на кралската фамилия.

Въпреки всичко, Елизабет Втора не се разсърди на внука си. Хари споделяше как редовно си говорят с нея посредством новите технологии, както и че Нейно Величество никога не забравяла да изпрати подаръци на децата му.
Източник: lupa.bg

Принц Хари не успял да си вземе сбогом с Елизабет Втора