Мишел дьо Нострадам или Нострадамус, както е известен един от най-големите пророци на всички времена, предсказал ужасна участ за Чарлз III. Според най-новите тълкувания на неговите изследователи, той предрича много кратко царуване на крал Чарлз. А след него короната нямало да бъде наследена от Уилям, а от съвсем незнаен човек.

 

"Според Нострадамус ерата на Чарлз III ще бъде съвсем кратка и той няма да остане дълго крал. След него тронът ще бъде наследен от незнаен човек, а не от очаквания му наследник", твърди Марио Рединг, изследовател на Нострадамус. "Изглежда, че пасажът "короната ще наследи човек, който никога не е очаквал да стане крал" се отнася за днешните дни. И нищо чудно това да се окаже истина. Явно принц Уилям няма да бъде владетел на страната ни. Възможно ли е това да означава, че Хари ще бъде следващият монарх?"

 

Засега няма индикации Чарлз да се откаже от трона в близко бъдеще, след като е чакал повече от 70 години, за да властва над Англия. Други обаче смятат, че предсказанието е сбъркано и се отнася до предците на настоящия монарх.

 

"Предсказанието за кратко царуване по-скоро се отнася до крал Едуард VIII и брат му - крал Джордж VI. Истината е, че Едуард стана крал от момента в който баща му почина. Той обаче не издържа и две години, след което прекрати царуването си и обяви, че абдикира. А короната абсолютно изненадващо бе наследена от брат му - принц Джордж, който никога не е и предполагал, че ще му се наложи да стане крал".

 

Със сигурност това предсказание предизвиква сериозно объркване у хората. А дали неспокойната Фортуна готви нови изненади за британците, предстои да разберем скоро.