Разделението на Уилям и Хари няма как да бъде по-голямо от това, което вече се случи. Херцогът на Съсекс преди ден беше забелязан да води съпругата си Меган Маркъл на романтична среща с танци в известен клуб в Санта Барбара, докато по същото време принцът и принцесата на Уелс бяха на официално посещение в Северна Ирландия. И защитаваха честта на фамилията.

И докато втората най-важна двойка за Британия се отдаваше на купон, пийване и забавления с приятели, Кейт изтърпя подигравки, обиди и грубо отношение от недоброжелатели, но издържа стоически и с усмивка всички нападки.

Съпругата на принц Уилям бе принудена да изтърпи болезнено и грубо ръкостискане от страна на жена в Северна Ирландия, която й каза да се върне в собствената си страна, като в същото време я държеше в доста болезнена хватка за ръката. Принцесата нито за миг не си позволи да изгуби самообладание, не спря да се усмихва и продължи срещата и поздравленията с присъстващите, без дори да погледне към охраната си, която стоеше на метри от нея, готова да се намеси при всеки знак за опасност.

Актът на принцесата й спечели овациите на цялата международна общественост. Снимките от сцената обиколиха цял свят, а мнозина заявиха, че щом жената не е била приятелски настроена, не е трябвало да стои часове в очакване да види принцесата, само за да я обиди.

В същото време Меган и Хари се отдадоха на собствените си забавления, отивайки в частен клуб на концерт на Джак Джонсън, дни след завръщането си в САЩ. Двойката определено си прекарваше доста добре и не изглежда да страдат от загубата на един от най-обичаните членове на кралското семейство.

Анализатори коментират, че докато останалите от фамилията, дори принц Андрю, се въздържат от подобни лекомислени дейности, Меган и Хари ясно показват, че са прекъснали всякакви отношения с фамилията. Явно са твърдо решени да живеят своя живот както искат, напук на всички слухове, че се опитват да разтопят ледовете с отчуждените си роднини.