За никого не е тайна, че след кончината на Елизабет Втора, промените в кралския дворец текат с пълна сила.

Оказва се обаче, че първият унищожителен удар по крал Чарлз III ще бъде нанесен не от кой да е, а от по-малкия му син принц Хари.

Както вече стана ясно заради смъртта на Елизабет Втора настанаха редица промени за роялите, както и за техните титли. 
Най-голямата промяна е, че Уилям и Кейт Мидълтън стават херцози на Корнуол и принц и принцеса на Уелс. По този начин се затвърждава, че именно Уилям ще бъде новият престолонаследник, който ще седне на трона след баща си.

Съпругата му Кейт Мидълтън пък бе удостоена с огромната чест да наследи титлата на покойната принцеса Даяна.
Настъпилите промени обаче засегнаха и семейството на принц Хари – както вече стана ясно, той и Меган Маркъл няма да получат нови титли, децата им също.

Децата им автоматично стават принц и принцеса съгласно закона, който предвижда въпросните титли да принадлежат на всички деца и внуци на настоящия монарх. Съществува обаче голяма вероятност двойката да откажат тази привилегия за Арчи и Лилибет. Припомняме, че те многократно са заявявали, че искат наследниците им да имат право на личен живот.

Това не е прецедент в историята на британската кралска фамилия. Принцеса Ан и принц Едуард също отказаха да дадат титлите принц и принцеса на наследниците си.
Източник: blitz.bg

Меган и Хари готвят унищожителен удар за крал Чарлз III