Още една династия се  разпада заради Уилям и Хари. Потомците на Джон Кенеди и неговите братя се разделиха в подкрепата си за кралските братя. И докато едните решиха да почетат Меган и Хари като новите любимци на Америка, други избраха да изразят обществената си подкрепа към Кейт и Уилям. 

 

Приятелството между Кенеди и Уиндзор датира от началото на миналия век и преминава през четири поколения. Джо Кенеди - старши и съпругата му Роуз са назначени за посланици в Британия и поддържат много близки отношения с кралицата-майка Елизабет и крал Джордж VI. Когато Джон Кенеди става президент на САЩ, а Елизабет Втора - кралица на Англия, той и съпругата му Джаки посещават Лондон повече от веднъж. А приятелството между двете фамилии продължава до смъртта на Кенеди, а и до днес.

 

Интересно е, че принц Уилям e сред радетелите за основаване на наградата Earthshot в партньорство с фондацията на библиотеката на Джон Ф. Кенеди. Тя е вдъхновена от инициативата на Кенеди за човек на Луната, която променя новите технологии и дава тласък в развитието на космонавтиката. Кейт и Уилям ще посетят САЩ на 2 декември, а в Бостън ще бъде дадена наградата. 

От друга страна Меган и Хари са поканени от Кери Кенеди, дъщеря на Робърт Кенеди, на екстравагантен прием Ню Йорк, организиран от Фондацията за правата на човека на Робърт Ф. Кенеди, за да получат награда за тяхната работа в борбата срещу институционализирания расизъм в кралското семейство.

 

Малко е да се каже, че кралското съперничество се следи с изключителен интерес от цялото общество. Още повече, че принц Уилям ще бъде посрещнат от внука на Кенеди  -Джак Шлосберг, който дава надежди, че един ден ще бъде следващият президент на САЩ. От друга страна е Кери Кенеди, която вече е на достолепна възраст, но явно не се отказва от мечтата на баща си да издигне този клон на фамилията на ново ниво. И вижда Меган и Хари като трамплин за това. Кой ще спечели от битката между златните деца на Америка и дали това ще влоши още повече и без това трудните отношения в кралския двор, предстои да видим.