Те подкрепяха съперничещи си отбори, но това не попречи на намека за приятелство между принц Уилям и испанския крал Фелипе по време на финала на Еврото снощи.

Принцът на Уелс топло поздрави испанския крал Фелипе V с прегръдка и ръкостискане по време на финала на Еврото снощи - и двамата доведоха децата си, за да гледат играта на косъм.

42-годишният принц Уилям беше усмихнат, докато той и 10-годишният му син Джордж разговаряха с испанския монарх преди поражението на Англия на "Олимпиащадион" в Берлин, а също така се ръкуваха със 17-годишната инфанта София, докато се подготвяха за очаквания мач.

Миналата година принц Уилям и съпругата му Кейт се смесиха с крал Фелипе в кралската ложа на "Уимбълдън" по време на финала на сингъл при мъжете, в който победител стана Каролс Алкарас.

Фелипе и съпругата му Летисия са се срещали с принца на Уелс и при предишното си държавно посещение и са присъствали на погребението на покойната кралица през октомври 2022 г. 

Прадядото на Фелипе по майчина линия, гръцкият крал Константин I (1868-1923 г.), е чичо на принц Филип, а испанският крал нарича покойната кралица Елизабет "леля Лилибет" - с името, запазено за най-близките ѝ приятели и семейство.

След победата на Испания Фелипе и неговата София сияеха, докато се присъединяваха към футболистите, за да празнуват.

Източник: dailymail.co.uk