Виктор Пшонка - бившият главен прокурор на Украйна, притежавал откраднати Евангелиета и мощи на Светии

Виктор Пшонка, който до преди няколко дена заемаше длъжността главен прокурор на Украйна, е тънел в по-голям лукс и от бившия президент Виктор Янукович. Активисти на опозицията нахлуха във вилата на Виктор Пшонка, намираща се в село Гореничи в Киево-Святошинския район. На пръв поглед обикновената къща се оказа истински музей.

[caption id="attachment_300948" align="alignleft" width="300"]Виктор Пшонка е тънел в лукс Виктор Пшонка е тънел в лукс[/caption]

Вилата на Виктор Пшонка разкри изключително луксозни и скъпарски мебели и предмети, някои от които с огромна историческа и културна стойност. Оказа се, че Виктор Пшонка си е присвоявал неправомерно голяма част от исторически артефакти. В къщата му опозиционерите откриха цял куп старинни икони, откраднати Евангелиета, а също и мощи на Светии. За капак, във всички стаи на вилата на Виктор Пшонка е имало оригинални яйца на Фаберже, както и колекции картини и хладни оръжия.

Блогърът Евгений Чубука, който е бил сред нахлулите във вилата на Виктор Пшонка опозиционери, разкри, че в къщата е било пълно и с портрети на самия Пшонка и на Виктор Янукович.

В момента Виктор Пшонка е сред издирваните в Украйна лица заради кръвопролитията в Киев, предават от БЛИЦ.

[gallery link="file" ids="300949,300950,300951,300952,300953,300954,300955"]