Мона Гочева разкри как да избегнем стриите при бременност

Мона Гочева говори за най-трудния момент от бременността си. Актрисата, която стана известна с участието си в сериала "Революция Z", стана майка преди три седмици на малкия Никола. Въпреки многото грижи покрай малчугана Мона не спира да поддържа и своя канал. В последното си видео там актрисата отговаря на въпроси поставени й от нейните фенове и последователи в мрежата. А най-често задавания въпрос към младата майка е колко килограма е качила по време на бременността и колко е свалила след раждането на Никола. Мона роди малчугана на 19-ти януари. Тя споделя, че изключително щастлива и всичко покрай раждането е минало много добре. Двамата с Никола са здрави и отдавна вече са си вкъщи. Мона не смята, че най-важният въпрос е този колко килограма е качила по време на бременността и колко е свалила след това. Но въпреки това отговаря на своите фенове. Според актрисата по-важно в този период е всяка бъдеща майка да се чувства щастлива и обгрижвана. Мона съветва бременните да правят това, което ги кара да се чувстват щастливи, защото тогава и бебето, което расте в тях, ще е щастливо.

Килограми

"Килограмите не са нещо, което е определящо за бременността. Аз лично качих около 21-22 килограма. Накрая бях абсолютна толумба", не крие актрисата. Тя споделя още, че й е било много тежко. Актрисата допълва, че през този период е похапвала доста и не се е ограничавала. "Ядях страшно много сладко, което по принцип не обичах да ям. Никога не съм яла торти, бонбони, шоколади. Но смея да твърдя, че прекалявах със сладкото. Но просто ми се ядеше и се чувствах добре като ям сладко, така че не се ограничавах", споделя още Мона. Актрисата похапвала и много тесто, банички, хляб и паста. "Така че качих 22 килограма, което си е доста. От 55 кг. станах 77 кг. Родих преди 12-13 дни и в момента съм свалила близо 12 кг.", разкрива още Мона. И сега обаче тя не се ограничава и се стреми да яде "максимално добре", защото кърми. "Хапвам си доста, за да може и бебето да се храни добре. Не пазя никакви диети и режими. Храня се по 5-6 пъти на ден. Ям хляб, ям всичко, което ми се хапва и свалих 12 кг", разкрива Мона. Актрисата разкрива, че по време на бременността не й е ставало лошо, но е имала много силни киселини и са й се подували краката. Мона съветва всички бъдещи майки да използват олиа или масла против стрии, дори и след като родят.

Труден момент

Актрисата сподели и най-трудния момент от тези девет месеца преди да се появи Никола. "28-ма седмица получих доста сериозни контракции, но успяхме да овладеем положението. Това бяха едни доста трудни моменти за мен. Преживях ги по някакъв начин. Не беше нещо много драматично, но се изплаших, защото беше момент, в който е много опасно бебето да се роди. Успях да го задържа с медикаменти", разкрива Мона. [caption id="attachment_581186" align="aligncenter" width="300"]Мона Гочева разкри как да избегнем стриите по корема през бременността сн. Инстаграм Мона Гочева разкри как да избегнем стриите по корема през бременността сн. Инстаграм[/caption] Сега този момент е далеч зад гърба на актрисата и тя вече е щастлива майка на малкия Никола. [gallery ids="581194,581195,581196"]