Не е било възможно големият пловдивски художник да бъде спасен, през сълзи реди майка му

Стотици хора си вземат последно сбогом с Кольо Карамфилов - големия пловдивски художник. Тленните му останки бяха изложени за поклонение в пловдивската художествена галерия, а желаещите да се поклонят пред тях изпълниха пространството пред залата.

[caption id="attachment_262950" align="alignleft" width="300"]Стотици се поклониха пред Кольо Карамфилов Стотици се поклониха пред Кольо Карамфилов[/caption]

Сред опечалените бяха цял куп родни знаменитости, сред които певецът Стенли, актьорът и председател на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев, режисьорът Пламен Панев. Всички те с мъка скриваха сълзите си от непрежалимата загуба. "Кольо беше най-добрият ми приятел", сподели Стенли пред ПИК. Елин Рахнев допълни, че покойният е бил художник от световна класа, който по нищо не е отстъпвал на величие като Пикасо.

На поклонението беше и майката на Карамфилов, която сподели, че нищо не е могло да се направи, за да се спаси живота на сина й. "Кръвоизливът беше твърде масивен", сподели през сълзи почернената жена. До ковчега на баща си, в инвалиден стол, беше и синът на Карамфилов Росен. Режисьорът Пламен Пенев разкри, че когато е откривал последната си изложба, художникът му е споделил, че това ще е последното му изложение, тъй като смята да започне да се занимава с кино. Намерение, което така и не успя да изпълни.

[gallery link="file" ids="262951,262952,262953,262954,262955"]