Княз Кардам е бил погребан според обичаите на източноправославната църкваКняз Кардам почина след седемгодишна кома

Княз Кардам беше погребан според обичаите на източноправославната църква. Първородният син на Симеон Сакскобургготски беше погребан днес по обяд испанско време, а траурната церемония беше водена от митрополит Поликаро от името на Вселенския патриарх Вартоломей.

[caption id="attachment_442833" align="alignright" width="201"]Княз Кардам Кралица София изказва съболезнования на Симеон[/caption]

Приживе Кардам беше приел православната вяра, въпреки, че съпругата му е католичка. Княз Кардам беше погребан в гробището Сан Исидро в Мадрид, а на траурната церемония присъстваха само най-близките му приятели и семейството му. До последно до него беше съпругата му Мириам Унгрия и двете им деца - Борис и Белтран. Те не се отделиха от него по време на седемгодишната кома и всеки път, преди да излязат от дома си, го прегръщали и целували, пише испанското списание "Ола".

За погребението в Мадрид пристигна и сестрата на Кардам - Калина, която не успя да се сбогува с него докато беше жив. Единствената дъщеря на Симеон беше придружена от съпруга си Китин Муньос и сина им Симеон-Хасан. Другите трима сина на Симеон - Кирил, Кубрат и Константин-Асен, също стояха неотлъчно до ковчега с тленните останки на брат си. Те са били до него и в последните му мигове, заедно със съпругата, децата и родителите му.

Припомняме ви, че княз Кардам почина вчера след като прекара близо седем години в будна кома, след като катастрофира тежко през 2008 година. Състоянието му се е влошило внезапно и смъртта е настъпила буквално за няколко часа, предават от "24 часа".

На поклонението пред тленните му останки късно снощи пък присъства и кралицата на Испания София, която долетя специално от Майорка, за да отдаде последна почит пред Кардам.

[gallery link="file" ids="442834,442835,442836,442837"]