Жената до разстреляния миналото лято Алексей Петров – Ива Павлова, е започнала изцяло нов живот след екзекуцията му, който не включва кръвните роднини на Трактора.

Приближени до покойния мафиотски бос и бивш съветник в ДАНС от с. Бабинци с възмущение коментират, че след екзекуцията му основната наследница на „Лев Инс“ Ива Павлова е предприела решителни стъпки по изчегъртването на кръвните роднини и най-доверени лица на Трактора от изградената от него бизнесимперия за стотици милиони левове.

 

Още в дните след погребението на Алексей Петров, овдовялата Ива Павлова спряла достъпа на неговия брат Огнян, както и на още половин дузина приближени до Трактора до централата на застрахователната компания „Лев Инс“ на столичния бул. „Черни Връх“ №51.

 

„Картите за пропуск с чип просто бяха деактивирани, а от началото на годината бяха изключени мобилните телефони на брата и сестрата на Алексей Петров, както и на още над 10 човека от неговата рода, които се водеха на ведомост към „Лев Инс“. Ива Павлова

деактивира и няколко карти за зареждане на гориво, използвани от роднините на Алексей и заплащани от застрахователното дружество“, споделя запознат с избухналото напрежение между вдовицата и фамилията на Трактора от тетевенските села.

 

Финансовата рестрикция към родата на Алексей Петров е в рязък дисонанс с широките пръсти на Ива Павлова по отношение на нейния личен комфорт. Веднага след погребението на Трактора вдовицата се е изнесла от къщата, която обитаваше с него на улица „Арарат“ в столичния квартал „Кръстова вада“, и се е нанесла в просторно имение в полите на Витоша, плащайки наем от 10 000 евро на месец.

 

„Ива Павлова няма намерение повече да живее в къщата на Алексей Петров, която обитаваше с него повече от 20 години. Тя буквално е изтърбушила до бетон целия имот като дори си е позволила да изхвърли на боклука и много от личните вещи на покойника, без да ги предложи на кръвните му роднини. Изхвърлила е дори титли и медали на Алексей като каратист. Сякаш иска да изтрие спомена за бившия си мъж“, негодуват роднините на Трактора.

Според тях след ремонта Ива Павлова ще настани в къщата дъщеря си Диляна, а няма да предостави за ползване баровския имот на официалната вдовица на Алексей Петров – Мариана. Блондинката живееше разделена с Трактора от началото на 90-те на миналия век, но двамата не са разведени и по закон Мариана би следвало да наследи къщата на прочутата „уличка на баретите“.

 

Овдовялата Ива Павлова

Седмици след убийството на Алексей Петров Ива Павлова се настанила в чисто нов блиндиран „Мерцедес“, поръчан от Трактора броени месеци преди да го застрелят. Вместо да върне возилото на производителя и да получи обратно платените авансово почти 1 милион лева, вдовицата взела возилото за своя лична лимузина. Павлова е подменила изцяло охраната на Трактора и към днешна дата е пазена от екип гардове, ръководени от мускулест красавец на име Панайот, за когото се мълви, че е нещо повече от нейна лична охрана.

 

„Алексей Петров сигурно се върти в гроба си! Ива Павлова живее по начин, който той презираше – харчи цяло състояние за скъпи тоалети и бижута, даже наема частен самолет, за да прави покупки в Милано и в Париж.

Наскоро профукала над 50 000 евро в бутика на „Шанел“ в Париж – купила си чанти от по 20 000 евро и тоалети на цената на панелен апартамент в София“, гневи се роднина на Трактора, който припомня, че докато Алексей е бил жив, Ива Павлова носела основно чанти „Фурла“, струващи около 1000 лева.

 

За разлика от роднините на Трактора, които са в немилост, Ива Павлова е съумяла да направи своеобразна „сглобка“ с другите две жени на Алексей Петров – Мариана и фитнес инструкторката Мирослава, която беше простреляна при убийството на бившия съветник на ДАНС. И Мариана, и инструкторката по тенис, са получили символичен пай от богатството на Алексей Петров, за да не оспорват по съдебен път разпределянето на наследството му.

 

Запознати разказват, че Мариана е получила в брой 3 милиона лева, съхранявани в банкови сметки на Алексей Петров като физическо лице, както и 4 апартамента в софийския квартал „Кръстова вада“ на прословутата частна улица на баретите. За сметка на това Мариана се е отказала от наследените по законен път хиляди декари земеделски земи в Тетевенския регион.

Парцелите са преминали във владение на Ива Павлова, която вече ги и изтъргувала на адвоката от Троян Момчил Мондешки.

 

Ива Павлова е съумяла да привлече на своя страна и последната любовница на Алексей Петров – рехабилитаторката Мирослава Михайлова, в чиито ръце на 16 август миналата година издъхна Трактора, покосен от куршумите на наемен убиец по време на планинска разходка на Витоша. След като се възстанови от рикоширалия куршум, който я рани тежко и я прати за дълго в „Пирогов“, 49-годишната дама е била назначена на работа в „Лев Инс“ като външен консултант на огромна заплата. Твърди се, че Мирослава прибира по 10 000 лева месечно от застрахователната компания, отделно от това се е сдобила с просторен апартамент в престижен столичен квартал, харизан й от някогашната съперница Ива.

 

„Откакто убиха Алексей Петров и той беше погребан в София, вдовицата му не е стъпила на гробищата. Нямаше я дори и на Задушница, беше оставила на гроба му букет от бели цветя чрез човек от охраната си", гневни са на Ива Павлова кръвните роднини на Трактора. Те са безкрайно огорчени от факта, че бизнесдамата даже не вдигала телефона си, когато я търсела майката на Алексей Петров – Диляна.

Източник: Уикенд, crimesbg.com