Принц Уилям и крал Чарлз удариха жестоко по принц Хари. Херцогът на Съсекс поиска извинение от брат си, за да присъства на коронацията, но както изглежда нито принцът на Уелс, нито кралят смятат да се съобразяват с претенциите му.


"Известно е, че Хари има отворена покана за всяка една ситуация. Така че е немислимо да се държи по този начин", коментират приближени до кралското семейство.  В същото време принцът настоява да получи лично извинение от баща си и брат си за провинения, които те според него са извършили. А никой от двамата не смята да прави подобна крачка.

 

Коронацията е насрочена за шести май, когато е и рождения ден на малкият Арчи. Затова е малко вероятно Меган и децата да присъстват на коронацията. От друга страна Хари не е обявил собствените си планове. А приятелят на двойката  Омид Скоби заяви "Те все още не са получили покана за нито едно от събитията. Така че е трудно да се каже в каква посока ще поемат".

Междувременно източници от двореца разкриват, че нито Чарлз, нито Уилям смятат да се извинят на Хари за каквото и да било. "Крал Чарлз няма никакво намерение да се извинява за нищо. Принц Уилям също. В момента отношенията в семейството са изключително обтегнати. Никой от двамата не смята да се поддава на шантажа на Хари за каквото и да било", коментират още те.