Докато бъдещият кмет на пловдивския район “Северен” бръмчи със скъпи лимузини, татко му усвоява общински кинти за храна на ученици

Позор! Бащата на кандидат-кмета Илиян Лалев – Желязко се гаври с несретници. Кара ги да му се молят за къшей хляб

След като в два поредни репортажа Ви разказахме как кандидатът за кмет на пловдивския район “Северен” Илиян Лалев живее като руски олигарх, купува си индулгенции от настоящия кмет Здравко Димитров-Зико, печели обществени поръчки и назначава метресите си за общински съветнички, като междувременно палува с тях по екзотични и неприлично скъпи курорти, идва време да повдигнем завесата от къде идват несметните му богатства и как татко му – Желязко Лалев, се е превърнал в царя на манджата за детските градини в Пловдив и околностите.

Позор! Бащата на кандидат-кмета Илиян Лалев – Желязко се гаври с несретници. Кара ги да му се молят за къшей хляб - Снимка 2

Бърза и не особено прецизна справка показва, че само на първа страница в Гугъл излизат няколко договора на дружеството “Лалев Комерс”, управлявано от бащата на Илиян – Желязко Лалев за доставки на храна за пловдивски детски градини, както и на заведения за социално слаби граждани. Дейности, създаващи предпоставки за лесно забогатяване, особено предвид навика на множество доставчици да “играят” я с грамажите, я със състава и качеството на хранителните продукти.

Като споменахме бедните и окаяни пловдивчани, не може да не споменем и бруталното унижение, на което група несретници бяха подложени от бащата на Илиян Лалев през 2012 г. Не къде да е, а именно в район “Северен”, където синът на Желязко се кани да кметува.

Тогава група гладни и оскотели от мизерия старци зъзнаха на студа, чакайки час и половина за пилешка мръвка с картофи. Това стана при откриването на дългоочакваната трапезария в училище „Никола Вапцаров“ в квартал „Гагарин“ на район „Северен“. Възрастните хора били предупредени, че в десет часа ще получат безплатен обяд в откриващата се социална трапезария в училище „Никола Вапцаров“ в пловдивския район „Северен“.

Позор! Бащата на кандидат-кмета Илиян Лалев – Желязко се гаври с несретници. Кара ги да му се молят за къшей хляб - Снимка 3

Съдържателят на социалната трапезария Желязко Лалев не се смили над мръзнещите близо два часа старци и ги приюти на топло едва след като журналистически екип дойде на място по сигнал. С груб тон бащата на Илиян Лалев нахока несретниците, че по-рано от 11,30 не може да ги нахрани.

Менюто включваше пилешка мръвка с печени картофи. По спешност беше привикан и тогавашният районен кмет Ралев, който трябваше да открие трапезарията за бедни. Той дойде половин час след уречения. Вместо да отиде при възрастните, прегладнели и студуващи хорица, той заедно с Желязко Лалев предпочете да говори пред журналисти за приоритетите на района през.

Дневната разкладка на бедняците по онова време се изчисляваше на лев и 20 стотинки. „Лалев комерс“ от своя страна се нагуши от кметството с 10 000 лева за социалната услуга.

Дали 11 години по-късно синът на Желязко Лалев – Илиян ще бъде по-милосърден към изпадналите в нужда свои съграждани или по стар навик ще продължи да влачи развратници по скъпи курорти, предстои да видим.

Източник: bgistina.com