Капризите й излизат скъпо на обикновения данъкоплатец

Съпругата на държавния глава Румен Радев – Десислава Радева, разпали грандиозен скандал.

Оказва се, че президентската половинка е тръгнала по пътя Камино.

Докато Румен Радев е на поклонническо посещение в Атон, Десислава Радева е на другия край на Европа – на поклонническо пътуване, отбелязва Епицентър.бг.

Десислава Радева разпали грандиозен скандал

И тук следва най-скандалната част – при все, че е религиозен, туризмът на Десислава Радева ще бъде записана на сметката на обикновения данъкоплатец. Заедно с нея е и охранител от НСО. Освен това цялото пътуване се плаща от държавната хазна, която всички знаем как се пълни.

Източници от президентството издават, че заедно с Радева е и нейна близка.

Припомняме, че съгласно законовите разпоредби, президентската съпруга не е сред лицата, охранявани от НСО. Освен това тя няма право да използва държавната охрана, освен ако няма изрично разпореждане и то при конкретна заплаха.

Българската група е пътувала до Франция, където е началната спирка на поклониците, поели към Ел Камино де Сантяго де Компостела с държавен автомобил и шофьор от НСО.

Източници от граничните служби разкриват, че жената на президента е тръгнала от София на 1 юни. Групата е преспала в Италия, след което са се отправили към Франция.

Мнозина извървяват пътя Ел Камино като духовна пътека или пък го използват като бягство от ежедневието и търсене на духовно израстване.

Цената на френския маршрут през агенция възлиза на стойност между 10 и 12 хиляди лева. В сумата са включени нощувките в хотел и превоза на багаж. Транспортът до началната точка, както и самолетните билети не влизат в цената.

Източник: blitz.bg