Бойко Борисов атакува Асен Василев и Кирил Петков. Той отправи критики към бившия премиер и финансовия министър заради отношението им към "инхаус" процедурите.

"За две години успяхте да направите едно скъпоструващо нищо! Отново използвате същите вътрешни фирми за изпълнители на ремонтите по пътищата, но ще плащате двойно повече, освен всичко останало. Да е честито на българските данъкоплатци!

 

По мое време никой не ме питаше откъде взимаме парите, но всички получаваха плащания. И можехме всяка година да вдигаме с по 10% пенсии и заплати, без това да удря по бюджета на държавата", каза още Борисов. Експремиерът допълни, че въобще не е доволен от бюджета за 2023-та година, но ще го подкрепи. "Имаме огромни забележки, но като политически акт на добра воля, ще го подкрепим.

Междувременно обаче, ще се наложат сериозни прекроявания в отделните сектори", допълни още Борисов.

 

Бившият премиер на страната, даде да се разбере също така, че не подкрепя голяма част от действията на ПП-ДБ, затова и планира "ГЕРБ" да се явят със собствени кандидати за кметове в Пловдив и София.

"Ще излезем със силни фигури и силни листи за общински съветници. Но ще ги обявим когато му дойде времето, в края на август", допълни още Борисов. Той даде да се разбере, че ще има промени, но те ще са чак след два-три месеца и то в определени сфери на бизнеса. Предстои да стане ясно какво ще се случи след това...