Говорителят на главния прокурор заяви, че държавното обвинение разследва мащабна пирамида, през която са преминали милиарди долари транзакции. Също така един от участниците се смята, че е свързан с финансиране на терористични дейности.

В мащабната операция участват повече от триста човека от различни институции – жандармерия, следствие, ДАНС, прокуратура и други. Под прицел на разследващите е фирмата Nexo, която се занимава с крипто бизнес.

Днес разследващите „окупираха“ офиса на фирмата, а също и имаше информация, че униформени са забелязани пред различни луксозни имоти, свързани с криптопирамидата.

Акцията се провежда съвместно с международни партньорски служби, като работата е започнала още миналата година.

Сумите, които са преминали през фирмата са грандиозни – към момента са установени 94 милиарда долара, което е почти колкото БВП на България за една година. Установено е, че един от клиентите на фирмата е свързан с международен тероризъм.

От фирмата Нексо публикуваха коментар в Twitter, в който споделят, че корумпираните държави първо бият, а после задават въпроси, което граничи с рекет. Оттам също и допълват, че винаги са сътрудничили на властите и органите на реда и имат надежда скоро истината да излезе наяве. Антони Тренчев, съосновател също потвърди за мащабната акция срещу тях.

Източник: narod.bg

Зловещо: Българска връзка и терористи в пирамидата за криптовалута Nexo