Още от утре температурите тръгват отново нагоре

След като през страната ни премина студен атмосферен фронт, който сложи края на месец юли, температурите за кратко ще останат по-ниски. Не е изключено на места да се понижат с още 1-2 градуса.

Задава се истински мор, страната ни е изправена пред сериозна опасност

Синоптиците обаче вещаят, че още от утре градусите постепенно ще започнат да се повишават и се задава истински мор.

Като цяло прогнозата за новата седмица е сухо време. Изгледите за валежи са за много малко места в страната.

Климатологът Симеон Матев издава, че през последните три десетилетия месец август е по-топъл с повече от градус. За съжаление някои от видовете далеч не могат да се адаптират към новите условия и по този начин природата понася сериозни щети.

В ефира на Нова тв, климатологът припомни, че най-високата температура, измерена някога в страната ни през месец август, е била 45.2 градуса. Допълва, че такава сме имали и през настоящия век в Пловдив.

Той допълва, че температура от 41-42 градуса, е напълно в рамките на нормалното за този сезон и още повече за месец август.

В заключение Симеон Матев сподели, че сега е времето на хората, които обичат лятната прохлада. През следващите дни жегите ще се завърнат с пълна сила. В този ред на мисли медици припомнят, че е от огромна важност да сте добре хидратирани в летните горещини.

Източник: blitz.bg