Българинът Ганчо Ганчев е човекът, предотвратил по-голяма трагедия в Аспарухово

Аспарухово взе 12 жертви, а ако не беше намесата на един неизвестен до момента мъж, тази цифра щеше да е много по-голяма. До днес името на "Ангела", както беше наречен непознатия, беше мистерия.

[caption id="attachment_414310" align="alignright" width="300"]Това е героят от Аспарухово Това е героят от Аспарухово[/caption]

Оказа се, че това е българинът Ганчо Ганчев, който живее в една от малкото останали български къщи на улица "Ясен" в горната част на Аспарухово. Ганчев споделя, че тъкмо отивал да прибере дъщеря си с колата, когато видял да се задава приливната вълна. Човекът успял да се измъкне от автомобила си точно преди водата да го отнесе.

40-годишният мъж обаче не успял да избяга от придошлата вода, която го влачила около 150 метра. "Блъсках се в парчета от къщите, в дървета, коли", спомня си героят от Аспарухово. Той обаче успял да се хване за оградата на някаква къща и да се измъкне върху плочата й.

След което започнал да спасява бедстващите около него. Първо издърпал две жени, намиращи се на приземния етаж на къщата, след което помогнал и на две дечица, които крещели за помощ, разказват от БЛИЦ. Мъжът е категоричен, че не се чувства герой, а дължи живота си единствено за Божията закрила.