Милен Цветков ще отнесе солена глоба от КАТ

Водещият от Нова тв Милен Цветков ще понесе сериозни последствия за причинената от него катастрофа.

Заради инцидента, който стана по негова вина, Милен Цветков ще бъде глобен от КАТ със сума между 100 и 200 лева. Освен това ще бъдат отнети и девет от контролните точки от талона му, отбелязва на страниците си вестник „Телеграф”.

Припомняме, че вчера Милен Цветков предизвика пътен инцидент, след като не успя да спре на време на светофара и се вряза в задницата на движещия се пред него джип „Волво”. Инцидентът се случи в близост до зала „Универсиада”. В резултат на удара, по-сериозно пострадал е автомобилът на Милен Цветков, а по задницата на джипа са нанесени само леки материални щети, пише Блиц.

[caption id="attachment_412328" align="alignright" width="300"]Милен Цветков ще отнесе солена глоба от КАТ Милен Цветков ще отнесе солена глоба от КАТ[/caption]

Тв водещият потвърди за случката. Според първоначалната информация, разпространена около инцидента, Милен Цветков се е ударил в движещия се пред него джип, тъй като е говорил по мобилния си телефон, без да използва хендсфри.

Журналистът обаче опроверга тази информация, уточнявайки, че още през 2008 година е монтирал система в колата си, чрез която разговаря само с натискането на едно копче от таблото и ръцете му, са напълно свободни. Дори преди време возил приятели в личния си автомобил, които виждайки техниката споделили, че имат чувството, че се намират в научнофантастичен филм. Той заяви, че е провел разговор по мобилния си телефон едва след сблъсъка и след като слязъл от автомобила си и то, за да се обади на 112 и да ги уведоми за инцидента.

Милен Цветков твърди, че не е успял да реагира навреме, тъй като движещият се пред него джип е спрял рязко. Той разказва, че по принцип в този район има по 2-3 автомобила, а сега са били повече от 20. Очевидци на сблъсъка твърдят, че жената на пострадалото возило изобщо не се впечатлила от известността на Милен Цветков и настоявала да карат по надлежния ред.