Христофорос Аманатидис-Таки прави голям новогодишен купон

Укриващият се в Дубай мафиотски бос Таки събира за новогодишен купон в емирството най-верните си хора – разкрива „Уикенд”. За Нова година на екскурзия в Дубай заминават няколко авери от страховитата Банда на чуковете, която в периода 2005-2008 г. режеше уши и екзекутираше конкурентни дилъри на дрога по нареждане на наследника на Георги Илиев. Изданието уточнява, че сред гостите на Таки ще бъдат Любо Чука, братовчед му Любо Младежа, Тони Застраховката, Радо Слънцето, Боби Белингата и Белята, които са подсъдими в процес за търговия с наркотици. Съратниците на Аманатидис ще отдъхват при боса си до 10 януари, като всички разноски по престоя им са поети от боса, мълви се из ъндърграунд средите. Мълвата за новогодишната гангстерска сбирка в Дубай е предизвикала вниманието и на спецслужбите, които подозират, че на предстоящото парти Таки ще възложи нови задачи на хората си и ще състави план за това кои хора да наследят криминалния бизнес и кои да бъдат оттеглени в пенсия.

[caption id="attachment_432993" align="alignleft" width="300"]Въпреки че се издирва от Интерпол, Таки си живее в Дубай Въпреки че се издирва от Интерпол, Таки си живее в Дубай[/caption]

Според слуховете, които се носят в престъпния свят, Аманатидис търси вариант да купи проценти от футболен клуб „Левски” чрез подставеното си лице Любо Младежа. Неотдавна братът на Любомир Костадинов влезе в управата на футболния клуб, а босът на „сините” Тодор Батков призна, че е готов да отпусне 15 процента на сдружението „Тръст Синя България”, ако запалянковците осигуряват по 1 млн. лева годишно – разкрива плана изданието. Това провокира мълвата, че Любо Младежа и брат му са съставили бизнес план пред Таки и ще искат от биг боса си да финансира закупуването на акции от „Левски”. От години Таки се подвизава в Дубай и нашите служби не са в състояние да го екстрадират, за да бъде съден в България за търговия с дрога. Говори се, че босът имал дебели връзки с местните шейхове, които му подсигурявали необходимия „чадър”.