Имуществото на Цветан Василев е запорирано с решение на СГС

С решение на Софийски градски съд е наложен запор върху личното имущество на бившия мажоритарен собственик на КТБ – Цветан Василев.

Искането да бъде наложен запор върху имуществото на банкера Цветан Василев е дошло от прокуратурата, която работи съвместно с Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност, ръководена от Пламен Георгиев. Служителите на Георгиев са изготвили всички необходими документи, експертизи и справи, свързани с имуществото на злополучния банкер за рекордно кратък срок – две седмици.

[caption id="attachment_420558" align="alignright" width="300"]Имуществото на Цветан Василев е запорирано с решение на СГС Имуществото на Цветан Василев е запорирано с решение на СГС[/caption]

Информационна агенция „ПИК” отбелязва, че от Софийски градски съд са потвърдили наложената обезпечителна мярка на Цветан Василев. Под запор са апартаментите, къщите, банковите му сметки, както и личния му самолет. Цветан Василев продължава да се крие упорито зад граница. За банкера е издадена европейска заповед за арест и е обявен от Интерпол за издирване. Имуществото на останалите четирима обвиняеми по случая КТБ също ще бъде поставено под запор.

Преди броени дни излезе информацията, че злополучният банкер Цветан Василев е развял белия флаг и от БТК-Виваком. Той бил освободен тихомълком като член на Надзорния съвет в компанията. Това се е случило на 31 юли, което на практика означава малко, след като бе обявена европейската заповед за арест на бившия мажоритарен собственик на КТБ. Съобщението от Виваком гласи, че Цветан Василев е поискал сам да бъде освободен като член на Надзорния съвет на компанията. Мястото му е било заето от адвокат Владимир Пенков. Интересното в случая обаче е, че той е сочен за един от приближените до банкера. До края на месец август пък би трябвало да стане ясна съдбата на КТБ. Българската народна банка ще изчака издирваният Цветан Василев и оманците да кажат своето решение. Двамата най-големи акционери в КТБ трябва да дадат конкретни предложения за ангажиментите си към трезора, който към днешна дата остава затворен, пише pik.bg като се позовава на информация на „24 часа”.