Оцелели от пороя, удавил Аспарухово, разказват за ужаса от трагичната вечер

Оцелели от Аспарухово разказват какво са преживели в кошмарната вечер в четвъртък, когато порой потопи квартала под вода и отне живота на поне 12 души. 63-годишният Халил с треперещ глас разказва, че е успял да спаси децата си, но не и сестра си. "Сестра ми я няма вече! Аз я търсех по улиците, а тя е била в моргата", със сълзи на очи споделя почерненият мъж.

[caption id="attachment_413784" align="alignright" width="300"]Оцелели от Аспарухово разказват за ужаса Оцелели от Аспарухово разказват за ужаса[/caption]

Сестра му - Айше, била на гости на съседката Жана, когато водата придошла. Пороят отнесъл цялата къща на комшийката, заедно с двете жени в нея. Жана обаче имала късмет и успяла да изплува след като се хванала за дърво. Айше обаче не могла да се спаси. 63-годишният Исмаил пък е бил отнесен направо с леглото си. Тялото му било отнесено надолу от течението.

Една жена се е удавила в автомобила си, който е бил довлечен от водата чак до брега на морето. Общо 12 са загиналите досега - от тях две деца, осем жени и двама мъже. Най-вероятно обаче тази бройка ще расте, тъй като поне 7-8 души се намират в неизвестност. Оцелелите разказват, че е било страшно, калният поток вода влачел колите като кибритени кутийки.

В един момент от водата започнали да се показват и труповете на загиналите, разказват оцелелите, които още са в шок, предават от БЛИЦ.