Предприятието е унищожено почти до основи

Едва ли този работодател е предполагал докъде може да стигне гневът на подчинените му.

Истински прецедент се разигра в близост до столицата на Бангладеш – Дака. Предприятие за дрехи, което се намира на отстояние от около 40 километра в посока север, бе обгърнато от огнена стихия, след като недоволни работници драснаха клечката на сградата. В 10-етажното здание са се произвеждали облекла на едни от световноизвестните марки.

Още преди време работещите във фабриката излязоха на протест с искания за по-добри условия на труд и повишение на възнагражденията. Исканията им обаче не бяха взети под внимание. За капак на всичко, полицейските власти откриха огън срещу стачкуващите, а след това ги разпръснаха със сълзотворен газ. По този начин напрежението бе потушено, но както е видно – само временно.

По-рано днес работниците прибегнаха до по-крайни мерки. Те подпалиха предприятието, а огънят обхвана и още четири постройки, намиращи се в близост. Освен това те драснаха клечката и на 15 камиона, които са били натоварени с готова продукция. Позовавайки се на информация на полицейските власти, ФФС съобщи, че на мястото са изпратени 22 екипа огнеборци, които вече 15-и час се опитват да се преборят с огнената стихия. Фабриката е унищожена почти до основи, пише Новини.бг.