Актрисата Катето Евро бе застигната от нова драма. 

При все, че тя няма нищо общо с политиката е повече от очевидно, че решенията, взети от политиците, я провокират да реагира. Още повече в случаите, засягащи пенсията, която трябва да получи след четири години.

При все, че звездата от „Оркестър без име“ е била ангажирана цял живот, на практика трудовият й стаж е едва 12 години по документи. Актрисата бърза да се оправдае с това, че условията за работа в актьорските среди по онова време са били такива. На практика преобладаваща част от ангажиментите й, са били без договор и съответно няма внесени осигуровки.

Единствената пенсия, която Катето Евро може да получи към момента е социалната, която е в размер на 247 лева. Сами се досещате, че тази сума ще е крайно недостатъчна за луксозния начин на живот, който демонстрира, че води.

В този ред на мисли тя се моли да й дадат пенсията по-рано и да е по-висока, при все, че не е внасяла осигуровки. Несъмнено голяма част от вината да се намира в това положение е нейна, при все, че се опитва да я прехвърли на системата.

Това накара мнозина да се запитат дали означава, че ние обикновените хорица, внасящи редовно осигуровки ще трябва да хрантутим артистите, които цял живот са живели като бохеми, тъй като за никого не е тайна, че пенсиите идват от данъците на работещите.
Източник: show.blitz.bg

Нова драма застигна Катето Евро