Едва ли за някого ще е изненада, че Васил Божков е разполагал с прислуга и охранител по време на 11-дневния му престой в килията на следствения арест.

 

Припомняме, че Черепа бе закопчан преди дни при пристигането му от Дубай. В началото на седмицата обаче Софийския апелативен съд го пусна под домашен арест въпреки повдигнатите рекорден брой обвинения (цели 19) срещу детронирания хазартен могул.

 

През краткотрайния престой в тъмницата, той е ползвал частен охранител, допуснат зад стените на следствения арест, заради изразени от Черепа и адвокатите му опасения, че може да бъде убит, а смъртта му замаскирана като нещастен случай.

 

Бодигардът е стоял в коридора пред т.нар. „царска килия“. Охранителят, който не е бил въоръжен е съпровождан от охранители на следствения арест. Запознат разкрива, че подобно нещо се случва за пръв път у нас и дори няма представа през каква процедура е минало това нещо.

 

Според неофициално твърдение правосъдният министър Атанас Славов е спуснал устна заповед бодигардът на Черепа да бъде вкаран в ареста, за да се гарантира сигурността на велинградският милиардер.

 

В т.нар. „царска килия“, застлана с килим и оборудвана с мека мебел и двойни матраци, дарени от братята Маргини през 2007 г. по традиция се настаняват само влиятелни персони, попаднали там. Според мълвата всеки обитател на килията си плаща за тази екстра по 1000 лева за нощувка – по-скъпо дори и от 5-звезден хотел в Дубай. В килията лежат по двама души – наемащият я титуляр и друг арестант, който се настанява безплатно, но с уговорката да играе ролята на личен иконом и да поддържа изрядния вид на помещението.

 

Кой и защо позволи на Черепа да си вкара бодигард в ареста?

За личен иконом на Божков с негово съгласие е посочен професионалния измамник Любен Илиев – Любо Американеца, прочул се с продажбата на над 2000 фалшиви билета за концерта на Енрике Иглесиас, провел се в столичната зала „Арена Армеец“ на 14.12.2015 г. за чевръстата схема той бе осъден на 4 години затвор и преди година бе пуснат на свобода. Наскоро обаче отново бил задържан заради измама – продавал менте хранителни добавки и неистински продукти за отслабване в интернет, ползвайки името на жени, чиито профили хакнал във фейсбук.

 

Надзиратели разкриват, че освен да слугува на Черепа, Любо Американеца приел и ролята на дегустатор на храните и напитките, консумирани от хазартния бос. Мнителният Васил Божков не се докосвал до храна и течности, които преди това не са опитани от съкилийника му: Черепа заръчвал храната си 2 часа предварително, като изчаквал да види дали на Любо Американеца няма да му прилошее в следващите 120 минути, и едва тогава консумирал. „Съкилийникът пробваше дори хапчетата преди Васил Божков – Черепа му отчупваше по две половинки от своите таблетирани илачи“, впечатлени са от шахматните ходове на милиардера надзирателите от софийския арест.

 

През деня Васил Божков заповядвал на иконома си да напусне килията му, като Любо Американеца се появявал само когато Черепа имал нужда от нещо. Американеца имал забрана да заспива преди Васил Божков, за да не смущава с лекото си хъркане съня на най-богатия българин.

 

След като Черепа беше пуснат от съда да се прибере у дома, Любо Американеца скоропостижно е напуснал царската килия, която вече е изчистена и подредена в очакване на новия си заможен обитател.

Източник: Уикенд, crimesbg.com