Коя е Елена Динева - втората съпруга на Васил Божков? Дъщеря е на генерал Любомир Динев, прочул се покрай мистерията “Царичина”. На 6 декември 1990 година Генералният щаб на българската армия нарежда да започнат разкопки, защото е получена информация, че там се намира гробът на първото човешко същество, появило се на Земята.

 

Мястото на разкопките край село Царичина става секретен военен обект, допускат се само екстрасенси и висши офицери. Дупката с ширина 15 метра и дълбочина 2 метра и половина е най-обсъжданата тема в българското общество. Цитирана е пророчицата Ванга, която била казала: “То ни е маж, ни е жена, шута маймуна, за какво ви е?!”.

 

Екстрасенската Елисавета Логинова твърди, че издирването в някакви добре оформени тънели същество е двуполово и високо 2 метра и половина. Тайно се мълви, че цялата мистерия е измислена, за да се прикрие търсенето на съкровищата на цар Самуил.

 

Тогавашният министър на отбраната Димитър Луджев разказва, че извикал ген. Динев, началник на химическите войски и началникът на Генералния щаб Радню Минчев, за да разбере какво става - те му докарали екстрасенси, след което той забранил да се използват държавни средства, защото били похарчени доста пари.

 

Според близки на Елена Динева, майка й е рускиня. Тя самата, от 15-тина годишна, обяснявала, че целта й не е да учи, а да си намери богат мъж. Известно е, че е завършила гимназия, но никой не си спомня да е учила висше образование. За да бъде близко до героите на деня, Ели започва работа като барманка във ведомственото барче в сградата на Кредитна банка, част от холдинга “Мултигруп”.

Ето коя е Елена Динева – съпругата на Васил Божков! Заради нея хазартният бос не отива на сватбата на сина си

По-късно е назначена в Агенция “Балкан”, където задачата й е да сервира кафета и кола по време на пресконференции.

 

Елена Динева се запознава с Васил Божков във Варна, на една от прословутите навремето банкови срещи. Забравен факт е, че Васил Божков, преди да създаде “Нове холдинг“, е шеф на Българска търговска индустриална банка (БТИБ).

Ето коя е Елена Динева – съпругата на Васил Божков! Заради нея хазартният бос не отива на сватбата на сина си - Снимка 2

Нейна бивша приятелка разказва, че Ели е била класическа златотърсачка. Съгласява се с условията на богатия и влиятелен мъж, който е около 17 години по-възрастен от нея: да нямат деца, защото иска синът му Антон да наследи цялото му богатство и да не му прави забележки за любовниците. Най-напред Васил и Ели се появяват заедно с популярния пиано-бар на Симеон Джуров и приятели в квартал “Изток”.

 

Васил Божков започва “кариерата” си като чейнджаджия в градинката на “Кристал”. Бил е много опитен с ръцете. Винаги успявал да излъже “клиента”, скривайки в ръкава си, при предаването, част от парите, които предварително са видели, докато ги е броил. Бил е в добри отношения с милиционерите, които от време на време проверявали терена. 

Ето коя е Елена Динева – съпругата на Васил Божков! Заради нея хазартният бос не отива на сватбата на сина си - Снимка 3

Статут на бизнесмен с влияние му дава участието в първото сдружение на едрия капитал, известно под името Г-13.

 

Елена Динева е цитирана да казва: “Не мога да разбера хората, които пътуват в икономична класа”. Тя започва като шефка на рекламата на първата хазартна фирма на Васил Божков, по-сетне на нейно име са записани множество фирми в България и в чужбина. В последните години се занимава с менажиране на колекцията от произведения на изкуството, които е искала да подреди в купената от Божков Телефонна палата в центъра на София. Впрочем, по едно от делата срещу мецената, има получени писма от Гърция и Албания, че в неговата колекция са разпознати откраднати от двете страни предмети.

Ето коя е Елена Динева – съпругата на Васил Божков! Заради нея хазартният бос не отива на сватбата на сина си - Снимка 4

Претенциите и снобизма на Елена Динева са легендарни. Заради нея, Васил Божков не отива на сватбата на Антон с Ива Софиянска в хотел “Шератон” - първата съпруга на милионера е категорична, че не иска да вижда Елена на тържеството.

 

Елена Динева беше арестувана и преседя в ареста 8 месеца. Отказа да плати гаранцията от 1 500 000 лева, но прокуратурата си затвори очите и тя беше освободена. Според адвоката й Людмил Рангелов, тя води динамичен живот: пътува непрекъснато между Дубай и София, често посещава апартамента в центъра на Париж, който КПКОНПИ не успя да конфискува и къщите на Халкидики.

 

Елена Динева е подсъдима по мега-дело за пране на пари. Според свидетели на специализираната прокуратура, тя държи офшорни сметки, в които са скътани 100 000 000 евро.

 

В София Елена Динева живее в луксозен апартамент в бившата кооперация на Политбюро на ЦК на БКП на бул. “Васил Левски”. Васил Божков предпочете да изкара домашния си арест в къщата на ул. ”Московска” 43.

Източник: pik.bg