След като автомобил на НСО бе заснет да изблъсква други коли от пътя в Кресненското дефиле, службата започна вътрешни проверки.

Очевидци на случката разкриха, че шофьорът се движил с пусната светлинна и звукова сигнализация.
Първоначално НСО категорично отрекоха този автомобил да е техен, но повторна проверка показа точно обратното.

Един от водачите разказва, че излезли извън банкета, за да отбият и да пуснат автомобила на НСО, но имало и коли, които не му дали да ги изпревари дълго време. Поради тази причина той карал залепен плътно до тях.

Бившият началник на службата проф. Румен Миланов разкрива, че съгласно закона автомобилите на НСО могат да използват специален режим на движение само при нужда и при условие, че не застрашават безопасността на пътя. Крайното решение обаче е на човека зад волана, подчерта той.

След извършената повторна проверка обаче от службата признаха, че първоначалният отговор е грешен и автомобилът всъщност е техен. От там уточняват, че автомобилът е превозвал охранявано лице като допълват, че става въпрос за човек от правителството. 

Източници на Нова тв издават, че в автомобила е бил бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов. Припомняме, че той се сдоби с охрана, след като изплака, че има заплахи за живота му покрай разпрата около фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево”. За момента Христанов твърди, че не е бил той в автомобила.
Източник: blitz.bg

Ето кой е бил зад волана на колата на НСО, изблъсквала автомобили от пътя (ФОТО)

Ето кой е бил зад волана на колата на НСО, изблъсквала автомобили от пътя (ФОТО) - Снимка 2

Ето кой е бил зад волана на колата на НСО, изблъсквала автомобили от пътя (ФОТО) - Снимка 3