До момента 4-ма от босовете на Нексо бяха обвинение за извършване на престъпления. На 2-ма от тях е наложена колосалната парична гаранция от по 1 милион лева. Сумата се очаква да се плати от  Траян Николов и Калин Методиев, за да не бъдат прибрани в ареста до приключване на делото.

До момента все още от прокуратурата още не са внесли молбите на обвиняемите за гаранцията в съда. Темида трябва да вземе решението при закрито за медиите заседание.

Другите 2-ма босове на Нексо са обявени за международно издирване, тъй като не са открити от органите на реда у нас. Въпреки, че не се споменават официално имената им, запознати твърдят, че това са бившия народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев и Коста Кънчев, които се смята, че са ръководили крипто аферите.

Свидетел, желаещ да остане анонимен споделя, че 2-мата са заминали и са се укрили на Бахамите, където едва ли ще бъдат намерени. Също така там няма подписани правни спогодби, по които те могат да бъдат екстрадирани.

Зам.-главният прокурор заяви, че официално те не са напускали страната по справка на Гранична полиция и най-вероятно се намират в България.

Според обвинението престъпните крипто схеми действат от 2018-та година, а до момента през компанията Нексо са преминали близо 100 милиарда лева.

Източник: narod.bg

Двама от Nexo не дават по 1 млн. гаранция, биг босовете Антони Тренчев и Коста Кънчев избягаха в Бахамите