„Уикенд” твърди, че собственикът на КТБ Цветан Василев пребивава в най-скъпия хотел в австрийската столица

Източник на „Уикенд” разкри сензационно, че Цветан Василев пребивава в най-скъпия и луксозен хотел на Австрия – 5-звездния „Гранд хотел Виена”. Банкерът е любим гост на хотела още от далечната 1998 г. – разкрива изданието. Според публикацията той пребивава там още от първите дни на юни. „Явно от страх да не бъде застигнат от някой гневен вложител, е придружаван от охрана” – пише изданието. Пред покоито му денонощни бди въоръжен бодигард, засилен е и контролът във фоайето на хотела. Цветан Василев се е настанил в хотела под чуждо име – сочи проверка на изданието. Той се ползва със статута на ВИП клиент и това едва ли е проблем за него. Източник на „Уикенд” твърди, че банкерът е наел премиерския апартамент на „Гранд хотел Виена”, който се помещава на третия етаж, в обновеното наскоро ляво крило на хотела. Цената, която се плаща за апартамента е 2300 евро на нощ! Сумата обаче едва ли е проблем за Цветан Василев, успял да се облагодетелства от Кооперативна търговска банка (КТБ) – коментира изданието.

[caption id="attachment_414389" align="alignleft" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев може и да не се върне вече в България[/caption]

Според запознати именно в конферентния център на хотела е снимано прословутото интервю на банкера за Би Ти Ви миналата седмица. Телевизията обаче забави излъчването му. КТБ затвори врати в петък, а в интервюто, излъчено чак в неделя, Цветан Василев твърдеше, че с банката всичко е наред. „Цветан Василев има доста сериозни връзки в Австрия. Приятел е на някои от най-големите гешефтари тук” – коментира изданието. Според запознати банкерът може въобще вече да не се върне в България. Преди ден стана ясно, че спира строежът на стадион „Христо Ботев” в Пловдив, финансиран от КТБ. Неясна става съдбата и на жълто-черния футболен клуб.

Ето го и въпросното интервю на Цветан Василев за Би Ти Ви - след дъжд качулка, както се казва.