Парламентарната група на "Възраждане" обяви, че прокуратурата не желае да разследва записа от националния съвет на ПП-ДБ, който бе разпространен от политикът Радостин Василев.

 

От партията са получили постановление за отказ за образуване на досъдебно производство от СГП с прокурор Ивайло Петров, а според "Възраждане" в записите има притеснителни факти за българската държавност.

 

Депутатът Петър Петров ги посочи - намерението за одобряване на ръководството на службите при съгласуване с посолствата и тупането на топката с временна комисия за имунитета на "един народен представител и бивш премиер".

Постановлението на Апелативна прокуратура може да се обжалва и "Възраждане" са го направили, а СГС е върнала преписката за доразследване.

 

За формацията на Костадин Костадинов посочват още, че в продължение на една година не е било направено нищо и не са били извършени действия от страна на Софийска градска прокуратура в отдел "Специализиран" по сигнала на "Възраждане".

 

След като преписката бе върната за доразследване в началото на май месец 2024 г., "Възраждане" са очаквали СГП да се опита да установи кои са лицата от аудиозаписа и да се получи отговор на въпроса кои са тези лица, казали думите: "Службите ДАНС, ръководителите на ДАНС, главният секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля и че Военно, не знам дали ще го пипаме на наши хора от ПП-ДБ, които са одобрени от посолството.

 

За съжаление "Възраждане" получили вчера постановление отново от същия прокурор от СГП - Ивайло Петров, с което се отказва да се образува досъдебно производство.

 

"Фрапантното е, че не са извършени никакви действия по разследването. СГП не желае да разбере кои са тези лица, какво точно са казали, обсъждали и какви теми са обсъждали", посочи адвокат Петър Петров.

 

“За пореден път има нежелание от страна на някои части от прокуратурата да разследват твърдения за деяния от ръководството на ПП-ДБ. “

 

"Възраждане" отново ще обжалват прокурорското постановление пред Апелативна прокуратура. Формацията ще се опита да покаже какво не е направила Софийска градска прокуратура и Софийска апелативна прокуратура и дали има намеса на други държави в службите за сигурност.

 

Какво още казаха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu