Ако си мислите, че световна звезда като Том Круз може да си позволи да кара каквато си пожелае кола, помислете пак. Една от най-скъпите и бързи марки автомобили е забранила на холивудския ас да използва нейния бранд.

Става дума за турбо гъзарската марка „Бугати“ – много скъп спортен автомобил, който е печелил два пъти 24-те часа на Льо Ман. „Бугати Шерон“ 300+ например е най-бързият сериен автомобил в света с максимална скорост от 306 мили в час. Цената на тези автомобили е между 3 милиона и 12,5 милиона долара, а собствениците трябва да плащат 21 000 долара за годишна поддръжка. Не това обаче е проблемът за Том Круз...

Забраната идва заради изцепка на звездата на червения килим при премиерата на третата част от филмовата поредица „Мисията невъзможна“ през 2006 г. Когато Том Круз пристига с автомобила си „Бугати“ и трябва да излезе, той се заклещва и не успява да отвори страничната врата на колата си. Идват му хора на помощ, а от фирмата са ужасени от антирекламата.

Бившата съпруга на сциентолога – Кейти Холмс, която го придружаваше, също едва излезе от колата. Излагацията за марката автомобили била прекалено голяма, за да бъде преглътната, и на Том Круз е издадена забрана да купува автомобили от тази марка.

Източник: вестник „Уикенд“