Принц Уилям преболедувал коронавируса, но тайно

Защо кралският двор скри, че принц Уилям е бил с коронавирус? Коронавирусът отдавна показа, че пред него всички са равни - и бедни, и богати, и известни, и обикновени хора. Той си проправи път до британското кралско семейство още в края на март. Тогава стана ясно, че принц Чарлз е дал положителен тест. Въпреки че е на 70 години и попада в рискова група, синът на кралица Елизабет Втора показа добро здраве и силен дух и успя да се пребори бързо и безпроблемно с болестта, като дори след това разказа за боледуването си. А сега, месеци по-късно, стана ясно, че Чарлз не е бил единственият член на кралското семейство, заразен с Ковид-19. По-големият му син Уилям също е бил диагностициран с инфекциозното заболяване. Този факт обаче е целенасочено пазен в тайна за обществеността, стана ясно от публикация в "The Sun" преди дни.

Паника

Причината за прикриването на положителната проба на херцога на Кеймбридж е вероятната паника, която ще настъпи в британското общество. Хипотезата, че и Чарлз, и Уилям умират от Ковид-19 и следващ за наследяване на престола остава 7-годишният принц Джордж, определено би объркала всички. Още повече, че според различни кралски разпоредби, в подобна ситуация короната би трябвало да се връчи на принц Хари. Той трябва да влезе в ролята на регент, докато синът на Уилям навърши пълнолетие. А, както знаем, херцогът на Съсекс преди месеци абдикира от кралското семейство.

Подозрения

След обявяването на новината, че принц Чарлз е с коронавирус, очаквано са се появили и подозрения, че и Уилям е със същата диагноза. Но много британски журналисти се обединяват около позицията, че техните запитвания по темата винаги са били отклонявани или директно им е заявявано, че това не е истина, пише "Insider". [caption id="attachment_647542" align="aligncenter" width="236"]Защо кралският двор скри, че принц Уилям е бил болен от коронавирус? сн. Инстаграм/ kensingtonroyal Защо кралският двор скри, че принц Уилям е бил болен от коронавирус? сн. Инстаграм/ kensingtonroyal[/caption] Въпреки решението на кралския двор, че никой не трябва да знае за състоянието на херцога на Кеймбридж, истината все пак излезе наяве, макар и късно. И докато те подкрепят теорията, че така е било по-добре за всички, няма как да не изникне въпросът дали може да се има доверие на бъдещия крал, предават от lifestyle.bg.