Кейт Мидълтън е в болница след неочаквана операция на корема, а принц Уилям изглежда по-уплашен и притеснен от всякога. Принцът на Уелс даде ясно да се разбере, че държи на съпругата си преди всичко и не желае излишна намеса в личния им живот. Той беше засечен от фотографи, докато напуска елитна лондонска клиника, след като я посети.

По-рано днес дворецът излезе с официално изявление, че Кейт е постъпила в болница за операция на корема, която е минала успешно. Следващите три месеца Катрин обаче ще остане у дома, за да се възстановява, но не желае да разкрива причините за операцията.

"Кейт е непушач, с ниско телосложение, спортни навици, не пие - фактически почти няма предпоставки към някакви заболявания. Затова е шокиращо, че се е наложило да бъде оперирана", коментират придворни. Все още не е ясно, каква е причината за операцията.

За Уилям обаче ударът е двоен, тъй като освен Кейт и баща му, също ще се оперира. Кралят дори си позволи публично да оповести истината за състоянието си и да сподели кога ще се оперира. И тревогите за принца са двойно по-големи покрай този факт.