Войната между Слави Трифонов и Любо Нейков продължава

Двамата от най-маститите тв продуценти у нас - Любомир Нейков и Слави Трифонов, се разделиха преди 15 години, но войната между тях продължава. Комикът никак не симпатизира на политически амбиции на бившия си шеф и не крие мнението си за него и партията му. "Не искам да познавам тези, които ще ни управляват. За съжаление, ги познаваме и ги знаем много добре какво умеят, колко струват и какви хора са, защото те доста дълги години са пред нас. Като една дама, която лъжеше и на бялото казваше черно, а сега едва ли не тя е промяната.След като ни правят на кретени, съответно това ще е и моето отношение към тях", заяви Нейков.

"Сървайвър"

Преди време Трифонов също не остана длъжен на актьора. Бесен, че Нейков и Милошев бяха избрани от Би Ти Ви, за да осъществят няколко поредни сезона на риалити шоуто "Сървайвър", вместо медията да се довери на Дългия, той ги охули в автобиографичната си книга.

Загуба на милиони

"Това са мои бивши служители. Не искам да говоря за тях. Тяхно право беше да се отделят. Право и на телевизията е да ги изберат. Етиката и моралът обаче са други неща. Не беше коректно, но какво да се каже", пише учиндолецът в мемоарите си, афектиран, че е загубил милиони левове заради Нейков и Милошев, които предложили по-добри условия на Би Ти Ви.

Асоциация на филмовите и телевизионни продуценти

Преди 11 години Слави демонстративно отказа да участва в учредената Асоциация на филмовите и телевизионни продуценти у нас, в която членуват създателят на първата частна продукция у нас "Супершоу "Невада" Димитър Станчев, Маги Халваджиян, Евтим Милошев, Любо Нейков, Иван Христов, Андрей Арнаудов, Къци Вапцаров, Георги Крумов, Жоро Торнев, Нико Тупарев и Краси Ванков.

Вълк единак

"Слави Трифонов си играе като вълк единак. Явно си е самодоволен и самодостатъчен, той не е част от Асоциацията на тв продуцентите", коментира след създаването й Маги Халваджиян.

Сериозно екранно присъствие

Факт е, че Нейков е актьорът с най-сериозно екранно присъствие в трите национални телевизии в страната - Нова, Би Ти Ви и БНТ. Към него обаче нескрит интерес проявява и бившият му работодател Слави Трифонов, който преди години пръв му даде национален ефир в "Шоуто на Слави" в Би Ти Ви. Още преди време той съобщи, че е предлагал на Нейков и Милошев да работят в 7/8 ТВ, но получил категоричен отказ. За разлика от други артисти и продуценти, които с железни договори се задължавали да работят с една-единствена телевизия, отказвайки ангажименти във всички останали, Любо си издействал правото да работи с когото той си пожелае. Комикът хитро нагласил участията си така, че да бъде едновременно в няколко конкурентни един на друг тв ефира.

Кариера

Неговата кариера стартира през 1998 г. в предаването "Хъшове" на Дългия. Любо доби огромна популярност с участието си в "Шоуто на Слави". В него комикът изпълняваше едни от най-успешните, правени от български актьор, сатирични имитации на реални личности като премиерите Бойко Борисов и Иван Костов.

Раздяла

През септември 2006 г. Нейков напусна шоуто на Трифонов. Едва преди 6 години Любо за първи път проговори за отношенията си с бившия си шеф. Пред студенти от Софийския университет, където бе лектор, комикът откровено призна каква е причината за раздялата му с прочутия шоумен. Нейков заяви, че след дълги години работа в „Шоуто на Слави“ е започнал да тъпче на едно място. Дошъл момент, в който преценил, че не може да продължава да работи с хора, които разсъждават по различен начин. Любо заяви, че е човек, който обича да се раздава, но същевременно иска да получава и нещо насреща. Той сподели със студентите, че деспотичният характер на Слави също е бил сред водещите фактори в решението му да напусне шоуто.

Собствено шоу

Любо искал да прави собствено шоу, Трифонов му обещавал да го продуцира, но все отлагал във времето. Накрая пухкавия комик решил да напусне и да се отдаде на собствените си проекти. Признанието му бе аплодирано от ентусиазираните студенти. Нейков бил убеден, че в живота на всеки човек настъпва момент, когато трябва да направи своя избор. 49-годишният комик не съжалявал за решението си, което се оказа най-правилното, което е вземал в живота си. Нейков се превърна в един от най-успешните продуценти у нас. В съдружие с Евтим Милошев, фирмата им "Дрийм тийм" създаде забавното предаване "Комиците", публицистичното "Нека говорят", пет сезона на приключенското риалити "Сървайвър", а в момента заснемат новия шести сезон на остров Лахос във Филипините. Компанията седи зад хитовите сериали "Столичани в повече", "Дървото на живота" и "Откраднат живот", както и зад множество театрални проекти. Нейков е сред най-предпочитаните и търсени лица на рекламния пазар. Комикът участва в заснемането на рекламни клипове за едни от най-големите брандове у нас. Компанията, която двамата управляват, има годишен оборот над 10 млн. лева, писа "Уикенд". Миналата година Милошев и Нейков основаха и новата си фирма "Цар Освободител имоти". Те закупиха на името на дружеството огромен апартамент на пъпа на столицата за 1,3 млн. лева. [caption id="attachment_675604" align="aligncenter" width="300"]Слави Трифонов загуби милиони заради Любо Нейков сн. hotarena.net Слави Трифонов загуби милиони заради Любо Нейков сн. hotarena.net[/caption] Част от апетитния имот от 225 кв.м бил взет с банков кредит. Според запознати съдружниците планират да навлязат и в имотния бизнес, предават от hotarena.net.