Камерите на общината заснели как Калоян Ханджийски мацоти монумента като Дядо Коледа

Пълен шаш! Оказа се, че неизвестният вандал, който орисува паметника на Димитър Благоев в Благоевград, е не друг, а лидерът на ДСБ за областта Калоян Хаджийски. Камерите на общината са заснели как Ханджийски "снабдява" монумента с шапка и чувал за подаръци около 9 часа тази сутрин.

[caption id="attachment_261465" align="alignleft" width="300"] Лидерът на ДСБ стои зад орисувания паметник на Димитър Благоев[/caption]

Разследващите вандалския акт подозират, че двама от съпартийците на синия лидер са му помогнали през нощта да оцветят цялата статуя, за да превърнат патрона на града в добрия старец с подаръците. Към момента Ханджийски е задържан за разпит, но отказва да предостави каквато и да е информация на органите на реда, въпреки категоричните доказателства срещу него.

Човекът на Костов ще прекара тази нощ в ареста заради хулиганското си дело. Припомняме ви, че рано тази сутрин благоевградчани останаха втрещени от факта, че символът на града им е превърнат в Дядо Коледа, предават от БЛИЦ.

[gallery link="file" ids="261447,261448"]