Принц Уилям изчезна неочаквано по време на кралската служба в Лондон. Церемонията беше по повод годишнината от смъртта на гръцкия крал Константин, а на нея присъстваха кралски фамилии от половин Европа. Изненадващо обаче бъдещият крал на страната обяви, че се налага да отсъства от събитието. И се извини на роднините си, като се оправда с "лични причини".

Всички се изненадаха от действията на Уилям, който доста безцеремонно остави Камила да се оправя сама. Кралицата — консорт се справи със стил по време на събитието и изнесе товара на плещите си. Но мнозина видяха, че именно принц Андрю водеше кралската делегация към параклиса на двореца Уиндзор, а не кралицата.

Вече се спекулира какви може да са причините за спешното отсъствие на Уилям, като естествено, предположенията са свързани най-вече със здравето на Кейт. От двореца обаче са категорични, че принцесата на Уелс се възстановява изключително добре. И скоро ще поеме задълженията си. Вероятно обаче след Великден.

Крал Чарлз също не присъства на церемонията, по настояване на личните си лекари. Заради влошеното му здраве монархът е принуден да се оттегли от обществени събития, които събират много хора на едно място. Уилям изпълняваше неговите задължения, но неизвестно защо, този път и той не присъства. Има предположения, че училищни проблеми на малките принцове, или неочакван друг въпрос, е станал причина за отсъствието му. Засега обаче причината не е ясна.