Изненадващо, малко след като пое херцогство Корнуол принц Уилям, новият принц на Уелс освободи сестрата на Камила — Анабел Елиът от поста "интериорен дизайнер на кралските дворци". Новината предизвика доста изненадани коментари, тъй като в продължение на повече от 20 години тя се грижеше за обзавеждането на всички кралски резиденции.


"На госпожа Елиът беше платено и тя беше изпратена в заслужен отдих. Ние много се поучихме от нейния опит и без съмнение освобождаването й не беше свързано с работата й като интериорен дизайнер. И до този момент тя беше на свободен хонорар, поради което и принцът на Уелс реши, че не е редно да продължава да ангажира изцяло времето й, особено предвид напредналата й възраст", гласи учтиво изявление на дворцовата администрация.


Всъщност обаче, някои предполагат известни подводни течения между Уилям и мащехата му. "Оставането на Анабел в списъка със служители на Уелс със сигурност би създало някои неудобства за Кейт и Уилям. Те имат нужда от уединение и да се усетят наистина спокойни в дома си. А присъствието на сестрата на кралицата няма да подобри ситуацията за тях", казват още от двореца.


Самата Анабел е любимата балдъза на краля и той споделя, че с удоволствие води различни спорове с нея. "Тя е забавна, умна и има страхотно чувство за хумор.", споделят приближени до двойката.

Засега Камила не е изразила мнение относно решението на Уилям да освободи сестра й като кралски интериорен дизайнер, но според мнозина, не е изненадана. "Тя получаваше хонорари в размер на стотици хиляди лири. Кралицата без съмнение е направила достатъчно за нея. А и ще се чувства много по-спокойна, ако сестра й вече има свободата да бъде нейна компаньонка, когато е нужно. Без да се тревожи, че я откъсва от официалните й задължения. Така че драма между нея и Уилям няма", уверяват от двореца.