Нова страховита прогноза за наближаващия край на света накара всички да настръхнат.

Оказва се, че датата петък, 13-ти, наистина може да се окаже фатална за всички нас, тъй като именно на тази дата ще се срине светът. Според новата прогноза, това ще се случи на 13 април 2029 г., когато астероидът Апофис ще е в опасна близост до планетата ни и може да се случи фаталният сблъсък.

При все, че от НАСА и ЕКА побързаха да уточнят, че според последните изчисления на астрономите, Апофис ще мине близо до планетата ни, но не се очаква да нанесе някакви поражения, други учени продължават да държат на първоначалните изчисления.

По всяка вероятност астероидът ще може да бъде видян с просто око, докато преминава покрай спътниците и орбиталните станции. Според най-кошмарния сценарий обаче ще връхлети Земята и ще я погуби.
Според едната теза евентуалният край на света може да настъпи на 13 април 2029 година, а според другата – през 2036 година.

На този етап обаче НАСА категорично изключва втората теза. За момента обаче те категорично отказват да споменат на коя дата се очаква астероидът да премине през 2036 година, оправдавайки се с това, че за тези седем години орбитата му ще се промени. 
Източник: retro.bg
 

Нова страховита прогноза за края на света накара всички да настръхнат