Тя е до Юлиан Вергов вече много години, без значение, че отношенията им бяха на приливи и отливи. Ирина Ялъмова изпита и на свой гръб обвиненията на Диана Димитрова срещу половинката си, защото двамата имат общо дете - дъщеря си Алена. Месеци наред никой не предполагаше, че именно Ирина е била тази, която е била опора на актьора.

Преди дни, по време на рецитал на Вергов, Ялъмова бе на първия ред в публиката, а в края на стиха, който мъжът й рецитира, тя буквално взриви публиката с реакцията си. Ирина рязко се изправи, направо скочи от стола си и бурно аплодира на крака Вергов.

Примерът й последваха и останалите хора в залата, едновременно удивени и възхитени от смелата й реакция. Разбра се обаче и друго - именно тя, жената до Вергов, е била причината той да запази пълно мълчание по случая и да проговори чак, когато следствието се произнесе в негова полза.

"Вярвам му. Познавам този мъж, родила съм му и прекрасна дъщеря. Юлиан е човек с достойнство и беше под неговото достойнство, както и под това на цялото ни семейство, той да започне словесен и напълно безсмислен двубой с онази жена. Казах му да мълчи. Да мълчи и да живее живота си, да гледа работата си и близките си, нищо друго не е от значение", признава Ялъмова.

Между другото Димитрова не спира и днес се закани дори да отиде на полиграф, за да докаже правотата си.