Не е лесно да си принц! На херцога на Кеймбридж — Уилям, му се налага да изпълнява доста странни за останалите хора правила. Освен някои основни забрани, които са свързани със сигурността му, Кейт и Уилям са принудени да спазват и още доста сериозни правила.

Така например, на Уилям се налага да пътува с отделен самолет от 12-годишен. Принцът е принуден да лети отделно от близките си, за да се запази линията за наследяване. "Когато кралят водеше децата на екскурзия, Уилям летеше отделно, а Хари беше с баща им или с баба им. Това продължи и след това. Принц Джордж също ще се принуди да спазва същите правила", казват от двореца.

Уилям също така е задължен винаги да носи по едно шише с алкохол със себе си. Странен навик, но необходим. Оказва се, че принцът не може да пие каквото си иска по време на полети, а само от проверената бутилка. И това важи не само за него.


Уилям, Чарлз, а и всички членове на кралското семейство носят и кръвна банка при всяко свое пътуване. "Не е приятно да знаеш, че в куфара трябва да имаш кръвна банка задължително, но Уилям спазва това правило заедно с останалите", разкриват негови приятели.

Черните дрехи са друг задължителен аксесоар. Той е въведен от кралицата и при всяко кралско пътуване, членовете на семейството са длъжни да носят черен костюм сред дрехите си.

И накрая, но не и на последно място, на принц Уилям му е забранено да яде морска храна. "За другите хора е нормално да ядат морски продукти, но за Уилям е абсолютно забранено. Разрешено му е да консумира определени видове риба и то в минимални количества. Още едно странно правило, но те го спазват стриктно. Особено принцът.