Истински милионер! Принц Уилям прибира близо 6 милиона лири годишно от херцогство Корнуол. Новият принц на Уелс обаче може догодина да се окаже с доход от 26 милиона лири, тъй като е поел управлението върху наследственото имение едва през тази пролет.

 

Разкритията за годишния доход на принца предизвикаха изумление. Крал Чарлз преотстъпи едно от най-доходните херцогства в Англия, във владение на сина си, за да се грижи за него, след като пое короната. Той даваше пълен отчет за действията си пред медиите, но тази година се взе решение да не се прави подобен отчет, а средствата да бъдат предоставени за местната общност.

 

Движение за парламентарна република в Англия обаче, настоява принцът да декларира доходите си. И твърдят, че Уилям умишлено прикрива истинските си доходи.  Някои стигнаха до там, че настояха херцогството да бъде отнето от монархията, а парите да влизат в местната общност.

 

Реалното състояние на принц Уилям не е известно, но се знае, че от майка си, принцеса Даяна, той е наследи близо 17 милиона долара, които се съхраняваха в тръст до 35-тата му година. Отделно от това, след сватбата с Кейт той получи във владение херцогство Кембридж, както и държавна издръжка в размер на близо 11 милиона лири годишно.

 

Не се знае много за другите активи на херцога и херцогинята, но се смята, че те управляват още портфейл от инвестиции на стойност близо 100 милиона лири. Кралското семейство обаче рядко обсъжда състоянието и парите си, а също и за какво ги изразходват. Със сигурност обаче не си позволяват прекалено разгулен живот...