Призна, че често прилага макаренковия метод

Милен Цветков направи разтърсващо признание, с което разбуни духовете.

Водещият на предаването „Часът на Милен Цветков”, който е прословут със своята „цапната” уста остави зрителите без ума и дума, заявявайки съвсем безцеремонно, че от време на време раздава правосъдие на двегодишния си син (тоест го пошляпва).

Водещият заяви категорично, че това е само възпитателна мярка. В недалечното минало мнозина са прилагали „макаренковското учение”. То е кръстено на неговия създател, който е руски педагог и писател. Немалка част от българските родители са вкарвали наследниците си в правия път посредством шамари, а понякога дори се стигало и до юмруци.

[caption id="attachment_406704" align="alignright" width="300"]Милен Цветков призна, че често прилага макаренковия метод Милен Цветков призна, че често прилага макаренковия метод[/caption]

По този начин телевизионния водещ се опита да оправдае поостарелите си методи на възпитание. Припомняме, че Милен Цветков има дъщеря от първия си брак, която вече е доста голяма.

Синът му Боян се появи на бял свят през август 2012 година. Телевизионерът си призна, че често го пошляпва. Половинката на Милен Цветков – Ивета, която е майка на сина му, няма против възпитателните методи, които прилага телевизионерът. Единственото й условие било да не се стигне дотам, че да пошляпва малкия ежедневно. Тя изпитвала опасения и да не вземе да му навреди нещо. Въпреки това Ивета също е на мнение, че макаренковия метод е правилният начин за възпитанието на едно момче, за да не се превърне в един от многото лигльовци.

Милен Цветков е забранил категорично на малкия Боян да гледа телевизия. Устатият телевизионер е заимствал крутата мярка от своите родители, които се държали с него доста строго. Единственото нещо, което било позволено на Милен да гледа в детските си години било само „Лека нощ, деца”. Неговите родители смятали, че продължителното взиране в синия екран докарвало децата до закърняване на въображението, а от там и тежки последствия върху говорната им реч.

Милен е убеден, че от тази мярка има сериозна полза и поради тази причина е решил да я приложи и върху малкия си син, пише pik.bg.