Миа Сантова отново работи за Нова тв

Повече от две години след като напусна Нова, едно от най-разпознаваемите лица на телевизията се върна на работа там. Това е Миа Сантова - емблематичната партньорка на Ники Дойнов в новинарското студио. Тя стана кореспондент на медията във Виена. Допреди по-малко от месец Миа Сантова дори и не помисляше за друга работа освен задълженията по отглеждането на 5-годишната си дъщеря и подреждането на уютен дом във Виена. Журналистката се премести там заедно със семейството си миналата зима, разчитайки на доходите на мъжа си Светослав, който е архитект и има собствен бизнес. Тя бе категорична, че ще става домакиня и вече няма да ходи на работа. Но, както често става, човек предполага, а Бог разполага. По-малко от година след преместването в австрийската столица и окончателното решение да се оттегли от телевизията, животът припомни на Миа тръпката от работата с новини.

Обикновена услуга

Терористичният акт във Виена в началото на месеца накара хората в телевизиите бързо да се сетят за бившата си колежка и да започнат да й звънят с молба за кореспонденции от мястото на събитието. Първоначално новинарката гледала на това като на обикновена услуга, която прави за приятели. Но постепенно се замислила, че май работата не й е омръзнала чак толкова, колкото първоначално смятала. Малко след атентата тя разказа в интервю пред "Уикенд", че вероятно ще се налага да се включва и занапред с кореспонденции в новините и актуалните предавания.

Завръщане в Нова тв

Но не правеше никакви планове да се завръща на работа за постоянно. Този вторник обаче от Нова тв официално съобщиха, че бившата водеща на новините става кореспондент на медията във Виена. Никой не помни телевизията да е имала кореспондент във Виена досега. Телевизиите в България по принцип рядко си позволяват постоянни кореспонденти в която и да е страна в чужбина, тъй като това излиза прекалено скъпо. Но случаят с Миа е друг. Няма да се налага да й плащат квартирата, както обикновено се прави, тъй като тя така или иначе има жилище в австрийската столица. В същото време най-вероятно ще могат да разчитат на нея за отразяване и на събития от други региони в Централна Европа, което ще бъде силен коз в ръцете на новинарския екип.

Конкуренция

Конкурентите от Би Ти Ви имат кореспондент само в Париж - Десислава Минчева, която от време на време се включва и от Брюксел. Сега Нова ще ги цака с журналист във Виена.

Кариера

Миа Сантова започва работа в Нова тв през 1995-та година, когато все още е студентка. Бързо става една от големите звезди на телевизията. В нюзрума и студиата на Нова минава основната част от професионалния й път. Известна е с афинитета си към международните теми, пише "Уикенд". За кратко е главен редактор и на дамско списание, но бързо се отказва, за да прави собствено предаване във вече несъществуващата ТВ7. През 2017-та година тя се връща в Нова като водеща на следобедната емисия новини. Но само година по-късно напуска. [caption id="attachment_650309" align="aligncenter" width="300"]Миа Сантова се върна в Нова тв сн. hotarena.net Миа Сантова се върна в Нова тв сн. hotarena.net[/caption] Междувременно успява да се омъжи и ражда дъщеря. Въпреки че повече от две години не е на екран, Миа сподели пред "Уикенд", че не е спирала да следи новините, а включванията й от Виена показаха, че не е изгубила професионалните си рефлекси. Ето защо връщането на работа в телевизията едва ли ще й бъде трудно, предават от hotarena.net.